Mariagerfjord Kunstrute

Presseomtale

Pressemeddelelser:

Mariagerfjord-Kunstrute lever

Nå da da, hvor der var gang i den på Cafeen i Hadsund Kulturcenter tirsdag aften. Det var initiativgruppen til Mariagerfjord Kunstrute, som holdt stiftende generalforsamling. Over 50 kunstnere, kunsthåndværkere og galleriejere var mødt op for at høre om initiativgruppens ideer og give dem opbakning. Initiativgruppen havde gjort deres forarbejde godt og havde fået gode råd og vejledning omkring foreningsdannelse og turistfremstød fra direktøren for Visit-Mariagerfjord, Ejvind Lassen. Det var således ikke svært at få folk med på ideen om en kunstrute, der kan skabe opmærksomhed om al den gode, spændende kunst, der skabes rundt omkring i Mariagerfjord-området. Mariagerfjord-Kunstrute er en ægte græsrodsbevægelse, som samarbejder med kommunen, turistrådet og alle, der er interesseret i skabende virksomhed.

Censur

Foreningen ønsker ikke at udøve censur eller opstille kriterier for god og dårlig kunst, så alle der vil betale 600,- kr. i årligt medlemskab, kan være med og få indflydelse. Og ikke mindst få plads på hjemmeside, i brochure og i annoncering omkring vores årlige kunstruteudstilling omkring Mariagerfjord.

Medlemsgebyret på 600 kr. går således først og fremmest til at lave hjemmesiden – www.mariagerfjord-kunstruten.dk – og til en fælles brochure, hvor alle foreningens medlemmer kan annoncere for deres virke. Det er foreningens første mål at få alle kunstnere, kunsthåndværkere og galleriejere til at holde åbent hus den sidste weekend i september. Så kan man tage familien på en kunstrutetur rundt til de mange værksteder og gallerier, vi har i området, få sig en snak med kunstnerne, se en masse kunst og måske blive rørt af et billede, grebet af en form på en skål eller fascineret af en skulpturs påvirkning i rummet.

Kunst skal røre og berøre.

Smag og behag er heldigvis forskellig, men foreningen Mariagerfjord-Kunstrute lover, at der bliver noget til alle. I forbindelse med åbent-hus arrangementet den sidste weekend i september, vil kunstnerne lave forskellige events, festlige og alvorlige indslag i fjordens hverdagsliv, som skal henlede opmærksomheden på al den gode kunst, der skabes i Mariagerfjord området. Derfor holder foreningen arbejdsmøde på Hadsund Kulturcenter tirsdag d. 2. juni kl. 19.30, hvor fantasifulde forslag imødeses. Og ALLE er velkomne!

Marigerfjord-Kunstrute sluttede den stiftende generalforsamling med at vælge en bestyrelse, som sidder frem til første ordinære generalforsamling. Bestyrelsen er som følger: Formand Steen Nørgaard, Mariager, næstformand Helena Dylmer, Hadsund, sekretær Søren Dujo Løvstrøm, Øster Hurup, kasserer Else Rasmussen, Veddum, webeditor Mette Bay Velling, suppleant Jan Ringsmose, Mariager og suppleant Karin Lykke Waldhausen, Vive.

Den smukke fjord:

Mariagerfjord har så mange skønne attraktioner at byde på, så man har svært ved lige at få øje på, om der skulle være noget, der mangler. Men det har der været – indtil for ganske nylig: En decideret ”kunstrute”, en sammenslutning af forskellige kunstnere, kunsthåndværkere, kunsthandlere og gallerier, der i fællesskab udarbejder brochurer, hjemmesider og annoncer for i så stort et omfang som muligt at få kunstinteresserede fra hele landet til Mariagerfjord for at se på god kunst. En gruppe lokale kunstnere er nu gået sammen og har fået etableret denne kunstrute, der naturligt nok er kommet til at hedde ”Mariagerfjord-Kunstrute”.

Samarbejdet mellem de forskellige kunstnere skulle gerne resultere i en stor opmærksomhed på den gode kunst i lokalområdet Mariagerfjord. Vi håber på stor opbakning fra alle mulige forskellige kunstnere, idet vi ikke ønsker at drive censur eller for den sags skyld nedsætte et panel af smagsdommere til at censurere, hvad der er god kunst. Det vil blive op til gæsterne i gallerierne og hos den enkelte kunstner at vurdere kvaliteten og dermed interessen for at købe. Og smag og behag er som bekendt forskellig. Nogle køber kunst for at investere eller spekulere, andre for at købe noget unikt, som de kan lide at se på derhjemme i deres stuer eller på deres arbejdsplads.

Foreningens formål:

1. At vedligeholde en fælles hjemmeside for alle foreningens medlemmer: www.mariagerfjord-kunstrute.dk, der gør opmærksom på fælles arrangementer, og som linker til det enkelte medlems egen hjemmeside.

2. At lave årlige brochurer med oplysninger og billedmateriale om alle foreningens medlemmer.

3. At holde en årlig efterårsudstilling den sidste weekend i september, hvor alle medlemmer som en del af Kunstruten forpligter sig til at udstille deres kunst.

Til afholdelse af foreningens udgifter til ovenstående vil der foruden kommunal støtte blive tale om et årligt kontingent på (i 2009) 600 kr pr. medlem. Der er meget stor interesse omkring projektet, både fra de udøvende kunstnere, men også fra officiel side, der naturligvis er interesseret i at støtte tiltag, der vil fremme opmærksomheden på Mariagerfjord i det hele taget. Der vil komme mere interesse for området, og det vil få en gavnlig indflydelse på os alle.

Vi kan ikke konkurrere med Skagen og byens berømte, historiske kunstnergruppe, men vi kan så meget andet. Vi har domæne omkring Danmarks smukkeste fjord, og det er lige nu, vi lever, og vi er i fuld gang med at skabe lokal kunsthistorie.

Udstillingen sidste weekend i september:

Gallerier og udstillingssteder har gennem de senere år holdt de store ferniseringer i Påsken. Det er næsten blevet et must, at kunst skal udstilles i påskedagene. Ja, det er blevet en tradition. Og det er en god tradition. Men det er ikke realistisk at tro, at alle kan forvente besøg på disse få dage, desværre. Så vi i Mariagerfjord-Kunstrute har besluttet, at vi satser alle sejl på en helt vildt stor udstilling hele fjorden rundt den sidste weekend i september hvert år.

Mariagerfjord Kunstrute | Hyltvej 42, Hadsund - Danmark | Tlf.: 24244059